logo BKS

logo BKS

Lagu tema usrah

SAHABATKU..,SAHABATKU..

Engkau bertanya bagaimana cara untuk mewujudkan cinta Allah didalam hati. Ketahuilah sesungguhnya cinta itu tidak muncul tiba-tiba dan ia tidak boleh dipaksa-paksa. Fahamilah tentang silamku ini... cinta Allah adalah pohon yang tumbuh secara beransur-ansur di dalam hati insan yang ingin menanamnya.Pohon cinta ini ada benihnya yang perlu disemai, disiram dibajai dan dijaga. Hati adalah tempat menanam benih pohon cinta Allah.

Barangsiapa yang sudi menanam benih cinta itu dihatinya, pasti ada harapan benih itu akan tumbuh menjadi pohon yang rendang dan berbuah lazat bakal dinikmati oleh semua makhluk Allah.SAHABATKU..,

Tahukah wahai sahabatku sekelian, dimanakah sumber dan gudang benih cinta Allah? Benih yang asli ada didalam al_Quran, kalau mampu galilah ia. Benih yang sudah tumbuh dan menjadi pohon yang berbuah harum dan manis ada pada Sunnah dan diri Rasulullah SAW.
Buah-buah dari pohon cinta Rasulullah inilah yang perlu engkau petik untuk mendapat benih cinta Allah.
Pohon cinta Rasulullah tidak akan mati dan terus mengeluarkan buah-buahnya pada setiap detik dan musim.
Ianya akan sentiasa berbuah dan terus berbuah selamanya.


Doa Para Akhawat yang sangat merindukan datangnya seorang pendamping ...Tuhanku... Aku berdo'a untuk seorang lelaki yang akan menjadi sebahagian dari hidupku....Seseorang yang sungguh mencintaiMu lebih dari segala sesuatu,

Seorang lelaki yang akan meletakkanku pada posisi kedua di hatinya setelah Engkau, Seorang lelaki yang hidup bukan untuk dirinya sendiri tetapi untukMu, Wajah tampan dan daya tarik fizikal tidaklah penting Yang penting adalah sebuah hati yang sungguh mencintai dan dekat dengan Engkau dan berusaha menjadikan sifat-sifatMu ada pada dirinya... Dan ia haruslah mengetahui bagi siapa dan untuk apa ia hidup sehingga hidupnya tidaklah sia-sia..
0 Responses